Neoanticid 67g
Špeciálny vápenatý prípravok na podvojné odkyseľovanie Pokračovať
Popis produktu:
Neoanticid je špeciálne vybrané vápno pre dvojité odkysľovanie vín. Zrážaný, chemicky čistý uhličitan vápenatý E 170 pre potraviny (obmedzené použitie). Je určený nielen na jednoduché odkyslenie, ale hlavne na dvojité podvojné odkyslenie vína kedy sa odstráni nielen kyselina vínna, ale i kyselina jablčná. Podvojné odkyslovanie prípravkom Neoanticid spočíva v tom, že vypočítaná časť vína odkyslí takmer úplne. Po oddelení kryštálov sa táto časť opäť zmieša s neodkyselenou časťou. Tým sa odstráni aj kyselina jablčná a v neodkyselenej časti zostáva obsiahnutá aj kyselina vínna. Pri chuťovom posudzovaní harmónie kyselín má tento efekt mimoriadny účinok. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Pri odkyslovaní muštu/vína je nutné dodržiavať vinárske zákony. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.
Dávkovanie a aplikácia:
Jednoduché odkyslenie (do 3 g/l): Na odstránenie 1 g/l kyselín je potrebná dávka Neoanticid 67 g/100 l. Celkové množstvo Neoanticid-u sa pred použitím rozmieša s trochou muštu alebo vína a za intenzívneho miešania vliať do celkového objemu. Po krátkom premiešaní /5-15 minút/ sa vypadnuté kaly oddelia ideálne kremelinovou filtráciou, minimálne dôkladným stočením. Pozor, počas procesu vzniká oxid uhličitý! Pri odkyslovaní nechať rezervu v objeme nádoby z dôvodu tvorby peny.
Podvojné odkyslenie: Pred odkyslením je potrebné vypočítať podľa vzorca, alebo tabuľky množstvo Neoanticid-u a objem oddelovaného vína z celkového objemu vína. Celkové množstvo Neoanticid-u sa pred použitím rozmieša s trochou muštu alebo vína a za intenzívneho miešania vliať do odkyslovanej časti vína. Miešať pokiaľ sa tvorí pena. Potom sa vypadnuté kaly oddelia filtráciou. Obe časti vína spojiť premiešaním.
Skladovanie:
V chlade a suchu. Okamžite opätovne uzavrite otvorené balenia.